*

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulevaisuus

ILO:n 106. yleiskokous (osa 13)

ILO ja Tulevaisuus

Satoja vuosia sitten talouden kasvua saatiin parhaiten aikaan hakemalla sitä aseilla naapurivaltiosta. Nykyaseilla täysimittainen sodankäynti muuttaisi koko maapallon hyvin nopeasti elinkelvottomaksi. Kansainvälinen kauppa on nähdäkseni paras tae rauhalle maan päällä, joten sitä tulee vaalia. Mutta sitä ei tule tehdä raha edellä, vaan niillä perusteilla, joille ILO on aikanaan perustettu, sosiaalisten oikeuksien edistämiseksi ja sitä kautta pysyvän rauhan aikaan saamiseksi.

"Suomalaisten todellinen perusturva ovat toiset ihmiset"

Kirjoitus on kirjallinen versio esitelmästäni Suomalaisten yksinäisyys -hankkeen työpajassa Kouvolassa 9.5.2017.

 

 

En ole tutkija tai yleishyödyllisen järjestön palveluksessa oleva asiantuntija kuten teistä useimmat. Arvioin yksinäisyyttä yhteistyön ja työnjaon käytännön kehittäjän näkökulmasta.

 

Brutaalia aritmetiikkaa

Pohjoismainen aluekehityksen keskus Nordregio julkaisi viime viikolla tiedon, jonka mukaan Suomi on ainoa Pohjoismaa, jonka alueella väkiluku vähenee niin luonnollisen väestönmuutoksen (syntyvyyden) kuin kokonaismuuttoliikkeenkin osalta.

Samaan aikaan kun maailmanennätyssuuret ikäluokat eläköityvät ja eläkkeistä on rahastoitu vain vajaa neljännes, työtuloillaan eläkemaksuja maksavat työntekijät vähenevät dramaattisesti.

Suomen kasvu tarvitsee enemmän markkinataloutta

Suomen kasvu tarvitsee enemmän markkinataloutta

Talous on ollut ja tulee olemaan keskeisin teema politiikassa. Sillä on merkittävä vaikutus Suomen tulevaisuuteen ja kansalaisten arkeen.

Ruosteinen hevosenkenkä

Olen asunut Espoossa syntymästäni asti ja aina rakastanut sitä. Espoo on loistava yhdistelmä elinvoimaisia keskuksia ja pientaloalueita, joissa saa nauttia omasta rauhasta ilman kaupungin hälyä. Espoo tarkoittaa yhtä lailla Silkkiniityn kaltaisia puistoja, kuin myös Sellon ja Ison Omenan kaltaisia massiivisia kauppakeskuksia. Minua kuitenkin huolestuttaa se suunta, johon Espoo on menossa.

 

Perussuomalaiset 2.0

 

Timo Soini jättää PS:n puheenjohtajuuden 20 vuoden jälkeen. Puolueemme etsii suuntaa. Olemme kasvaneet tyhjästä hallituspuolueeksi, nostaneet kannatustamme lähes kaikissa vaaleissa ja vuoden 2015 eduskuntavaaleissa tulimme toiseksi.

Kokeileva kunta tulee pärjäämään jatkossakin

Kuntavaalit lähestyvät. Kuntakenttä on ennen näkemättömän myllerryksen edessä. Sote- ja maakuntauudistus tulee viemään kunnilta huomattavan määrän päätösvaltaa tuleville maakuntavaltuustoille. Mitä jää kunnille päätettäväksi? Jääkö mitään? Riittävätkö kuntien verotulot kattamaan ne palvelut, jotka kuntien kontolle jää? Mikä on kuntien tulevaisuus? Pärjäämmekö me?

Farmakogenetiikan kehitys mullistaa apteekkien lääkeneuvonnan tulevaisuudessa?

Ihmisen geenikartan määrittelyn kehittyminen viime vuosikymmeninä on tuonut laajoja mahdollisuuksia potilaiden "täsmälääkityksen" suhteen. Täsmälääkityksellä tarkoitan sitä, että jokaisen ihmisen perimän vaikutus suhteessa lääkkeen tehoon ja turvallisuuteen voidaan jatkossa ottaa huomioon entistä paremmin.

Liikennesektori tulevaisuudessa - Taksiliikenne

Seurasin mielenkiinnolla 7.3.2017 käytyä Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämää liikenne- ja viestintäfoorumia. Suuria puheita, hyvää keskustelua, paljon uskomuksia, rohkeutta ja ennusteita. Mielenkiinto lopahti nopeasti..

"Tulevaisuus tehdään nyt. Rohkeasti." - Anne Berner

Kansainvaelluksen kynnyksellä

Hämmennänpä hieman vaalisoppaa kirjoittamalla muutaman sanan aina yhtä polttavasta vaaliteemasta eli maahanmuutosta. Valitettavasti kaikki rakentava keskustelu aiheen ympärillä on täysin sivuraiteilla enkä edes yritä palauttaa sitä "oikealle" tielle. Pyrin kirjoituksessani herättämään joitakin ajatuksia lähestymällä maahanmuuton tulevaisuutta kiihkottomasti ja kylmän objektiivisesti sekä korottamalla rimaa siirtämällä katseen globaaliin kuvaan. Tarkemmin ajatellen, en kirjoita enää maahanmuutosta siinä muodossa kuin me aiheen tunnemme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä